Trends in trouwringen

De trouwring staat symbool voor de vereeuwiging van de liefde. Het symboliseert de reden waarom je samen met jouw partner het huwelijksbootje gaat instappen. Je gaat er vanuit dat je dit maar één keer in je leven doet. Het uitzoeken van de juiste ringen kan daarom best lastig zijn. Los van een leuk, uniek en modern design wil je natuurlijk ringen uitzoeken die binnen een bepaald budget passen. De klassieke ringen, zoals de meeste dragen, verdwijnen steeds meer bij moderne trouwerijen.

Samensmelten van materiaal soorten

Het is nu de trend om ringen te dragen die niet identiek zijn aan de ring van de partner. Denk hierbij bijv. aan een brede titanium mannelijke ring en een titanium smalle ring bekleed met diamanten en goud, voor een vrouwelijke uitstraling. Ten opzichte van vroeger waren de ringen vaak glad goud van kleur. Deze ringen zijn nog steeds populair, maar nu zie je dat men bij het ontwerp en de productie van trouwringen veel vaker gebruik maakt van verschillend soorten goud en andere materialen. Hierdoor worden de ringen uniek. De mogelijkheden zijn veel groter geworden, mede door de technologische ontwikkelen. Nieuwe methode ontstaan om de materialen in elkaar te smelten. Denk hierbij aan bijzondere ontwerpen waarin titatium, staal gecombineerd wordt met goud. De materialen krijgen een andere kleur bijv. een gouden ring met een zwart titantium streep. Standaard ringen zijn te verkrijgen, maar je kan natuurlijk ook zelf trouwringen laten ontwerpen waarbij je zelf de materialen kunt kiezen. Op deze manier heb je een uniek design.

De materialen titanium en carbon stijgen aan populariteit. Titanium bekend uit de bouw en geneeskunde en Carbon bekend van de motorsport. Ten opzicht van titanium is carbon heel erg ligt. Beide materialen zijn erg sterk en duurzaam en zorgen voor een masculine uitstraling. De materialen gecombineerd met elkaar zorgen voor mooie ontwerpen voor man en vrouw.

In veel gevallen zou je een vrouw zien met een diamanten steen op de ring, bij mannen niet. In opkomst is nu de ring waarbij de man ook één of enkele gekleurde diamanten heeft. Denk hierbij aan donkere kleurtinten.

Kwaliteit van trouwringen

Design, materiaal en kwaliteit van de materialen bepalen de prijs. Goud is te verkrijgen in diverse karaats. Onder de 14k mag niet als goud beschouwd worden, voordeel hiervan is wel dat de prijs lager ligt. Het goud is namelijk minder puur. De meeste collecties bij erkende juweliers ligt het karaats goud tussen 14 en 18k. Als je zeker wilt zijn van de kwaliteit en echtheid kan je het best gaan naar een trouwringen specialist. Zij hebben de meest actuele collecties en kennis in huis om verder te adviseren bij deze toch wel bijzondere aankoop.